May 05

Muncitorii perfectii pentru internet par sa fie de departe robotii/botii sau oricum vreti sa le spuneti, sunt programele care ruleaza pe ascuns sau nu si care nu fac decat sa caute si sa posteze informatii prestabilite de proprietari in scopuri comerciale in cele mai multe cazuri. Reteaua lor se extinde destul demult si probabil vor exista tot felul de probleme cauzate de acesti roboti.

Diversificare serviciilor web oferte gratuite pe internet creste, dar aceste servicii sunt dedicate oamenilor si nevoilor lor. Ce-ar fi daca ar exista roboti inteligenti care sa te ajute in munca de zi cu zi, in special cu activitatea mai putin relaxanta? Ce pot face astfel de roboti pentru tine? E destul de greu sa se gaseasca un patern general valabil care sa raspunde la aceasta intrebare pentru toti, dar in functie de o nevoie sau grup de nevoi exista o solutie pe baza de roboti. Ce credem noi ca poate fi realizabil este crearea unei aplicatii pe baza de roboti care sa ofere in mod transparent un model de lucru care sa unifice serviciile gratuite (fiecare cu functionalitatea lui) intr-un soi aplicatie completa de bussiness capabila sa respunda tuturor problemelor posibile prezente sau viitoare. Sigur daca afacerea are nevoie de ceva el exista sub forma de serviciu si este deja facut si trebuie doar integrat, si se poate face cu un robot care sa inteleaga serviciu si sa se muleze cu aplicatia existenta.  Singurul inconvenient pentru un astfel de sistem de lucru este conexiunea de internet, dar si aici se poate face o solutie de compromis.

Pare ceva ce trebuie explicat pe un caz concret. De exemplu sa luam o firma care vinde aspiratoare online. Aceasta firma are nevoie de o aplicatie care sa faca oferte, sa stie sa faca proforme/facturi, stoc, contabilitate, site de prezentare cu preturile actualizate etc. Toate acestea existe sub forma de servicii intr-o forma sau alta dar niciodata nu exista o solutie integrata complet… Ar fi imposibil de creat. Cum se poate crea o astfel de solutie? Credem ca singura solutie in momentul de fata este oferita de acest roboti. Toate bucatile se integreaza la nivel de functionalitate si nu la nivel de date. Datele vor fi impartite pe servicii, iar functionalitatea va fi oferita de roboti. Practic omul va da comenzii si cineva va raspunde la aceste comenzi folosindu-se de datele aflate in mai multe locuri. Desigur aceste comenzii trebuie create pentru a putea fi folosite, dar partea frumoasa e ca ele trebuie create o singura data pentru orice tip de nevoie. In plus afacerea ta este cu totul pe internet.

Astfel se creaza o fabrica de roboti care daca e facuta corect de la inceput se populeaza o singura data si va raspunde oricarei afaceri.

Leave a Reply


+ two = 4