Dec 16

Avansul tehnologic face ca Nokia sa scoata pe piata un telefon N900. Ce poate sa faca?.. sa ruleze linux nativ, si toate aplicatiile de linux: browser puternic, flash, etc. (Nu stim daca are inca forta sa ruleze si aplicatiile de bussines gen open office, dar n-am fi surprinsi sa o faca.). Plus ca vine cu toate facilitatile unui sistem de operare, multitasking fiind cea mai importanta. Puterea bateriei s-ar putea sa fie singurul minus.

De ce incepe o noua era? Pentru ca acum practic poti sa ai calculatorul desktop la tine in buzunar, si asta e doar inceputul.

Oportunitatea bussines-ului sa devine mobil este din ce in ce mai aproape. Serviciile web vor juca un rol dominant in viitor.

Dec 12

Astazi am scos niste poze si cand am venit acasa stickul avea un virus de autoplay. Daca n-as sti cum sa dau click pe butoanele de windows l-as fi luat fara probleme. Din fericire suntem pe linux si suntem imuni la virusii acestia. Stergerea a implicat executarea unei linii de comanda..

Banuim ca acest virus/bot este prezent la toti cei care au scos poze de acolo (la gara de nord pentru informatii mai exacte).

Aceasta este a doua oare in interval de un an de zile… (de fapt de 2 ori pe an ma duc sa mai scot poze). Pentru colectionarii de virusi nu e un virus bun ca e prea raspandit.