Nov 08

Google se extinde in aproape toate ariile conexe internetului. Se prefigureaza un sistem de operare bazat pe un browser de web (care e cel mai rapid de pe piata). Interfata in care faci aplicatii pe acest OS va avea la baza standardul de azi pentru web. Zilele trecute google-ul a pus la dispozitie o componenta cheie din inima aplicatiilor de Google Docs si Gmail, care credem noi va juca un rol important in dezvoltare de aplicatii pentru viitorul sistem de operare.

Nu mai spunem de android 2.0 care deja lansarea lui a scazut valoare la bursa a unor software developeri pentru gps-uri si harti. Android 2.0 are gps pentru masina gratis pe baza de google maps. Probabil ca asa se va intampla cu toti dezvoltatorii de soft.

Viitorul Google OS va avea la baza linux-ul si probabil o interfata care sa fie cat mai usor de folosit. Probabil ca vor stabiliza cumva API-ul de linux si vor pastra compatibilitatea aplicatiilor dezvoltate vechi la viitoarele versiuni.

Practic Google ataca toate ramificatiile web-ului si va oferi in curand o platforma unica pentru device-uri mobile, netbookuri, laptopuri, adica anticul browser de web intr-o firma zvelta.  Forta de dezvoltare de soft pentru google deja este ametitoare… nu cred ca exista alta companie care sa scoata pe banda rulanta aplicatii de web,  majoritatea lor cu potential pe termen lung.

Ce lispseste Google-ului este posibilitatea de a oferi internet gratuit la oricine cumpara un mobil.. dar cand o sa gaseasca o solutie atunci internetul va exploda in sfarsit pe device-uri mobile. (cred ca se va numi gooble)