Jun 13

Am pus un filmuletz pe unul din site-urile proiectelor noastre curente. Vezi aici.

Jun 09

Vine vacanta, toata lumea pleaca in vacanta. Vacanta e un concept modern, inventat de corporatii pentru a crea iluzia unei relaxari totale, angajatii cred ca si-au reincarcat bateriile si pot sa revina cu forte proaspete la munca. Dar din pacate nu e chiar asa. Forta lor de munca e din ce in ce mai mica de-a lungul timpului. Vacanta este o scuza a marilor corporatii de a nu se adapta la zilele de azi si la incapacitatea de optimizare a costurilor. Ce-ar fi sa oferi angajatilor libertate deplina de realizare a taskurilor, acolo unde e posibil. Daca oferi asta reduci costurile si angajatul se simte ca in concediu. Cum faci asta? printr-un management strict al taskurilor, stabilirea lor, executia si consecintele incalcarii regulelor trebuie sa se resfranga imediat asupra renumeratiei angajatului. Sistemul este extrem de asemanator unui joc RPG. De fapt asta e viitorul si probabil foarte multe corporatii vor opta pentru un sistem bazat pe quest-uri (task-uri), iar angajatii vor trebui sa le execute pentru a obtine bani. Problema care mai trebuie rezolvata este cine face taskurile si cum se inregistreaza in sistem. Complexitatea acestei probleme depaseste orice solutie software de pe piata. Celelalte probleme gen: conexiune, prezenta fizica, etc sunt rezolvabile.

Dec 12

Astazi am scos niste poze si cand am venit acasa stickul avea un virus de autoplay. Daca n-as sti cum sa dau click pe butoanele de windows l-as fi luat fara probleme. Din fericire suntem pe linux si suntem imuni la virusii acestia. Stergerea a implicat executarea unei linii de comanda..

Banuim ca acest virus/bot este prezent la toti cei care au scos poze de acolo (la gara de nord pentru informatii mai exacte).

Aceasta este a doua oare in interval de un an de zile… (de fapt de 2 ori pe an ma duc sa mai scot poze). Pentru colectionarii de virusi nu e un virus bun ca e prea raspandit.

Dec 03

Concluzia e simpla: totul merge perfect.
Probabil micile upgrade-uri se vor face doar la masini. Din punct de vedere soft activitatea e complet pe linux si servicii web. Costuri sunt incredibil de mici.. restu’ banului acum se duce in profit direct.

Sfatul pe care il dam gratis: treceti acum pe Linux si reduceti costurile folosind servicii web, care devin din ce in ce mai ieftine. Cand inevitabil o s-o faceti probabil va fi prea tarziu.

Nov 07

Dupa o perioada de timp, si o singura problema de rezolvat Linux-ul e cea mai buna masina de afaceri. Castigi timp, bani si scapi de nervi. Desigur daca ai si un serviciu web care sa-ti asigure fluxul afacerii totul se imbina perfect si viitorul nu te mai sperie.

Cateodata schimbarile radicale au la baza idei simple, rationale iar rezultatele sunt se vad aproape imediat. Perioda de acomodare difera in functie de dimensiunea afacerii si de oamenii din spatele ei. Putine afaceri se pot lauda cu faptul ca sunt independente de oameni si de masinile lor.

Cum arata acum prezentul? Firmele de la cele mai mari la cele mai mici folosesc calculatoare in productie, fiecare om din firma lucreaza in documente sunt mai mult sau mai putin centralizate, practic afacere se afla in calculatorul angajatilor. Scoaterea ei de acolo e o munca riscanta, pleacarea oamenilor cheie duce la pierderi insemnate.

Cum arata viitorul? Sigur progresul tehnologic o sa fie spectaculos, dar in afaceri care au la baza oameni intotdeauna va trebui sa exista fluxuri informationale controlabile. Noi intelegem nevoile si am reusit sa punem la punct servicii web care sa ajute la mutarea afacerii online si mai mult reducem costurile la minim. De fapt o afacere solida se bazeaza pe costuri mici, oricine poate face afaceri cu bugete suficient de mari.

Am investit 6 ani in cercetare si crearea unui produs care sa se muleze pe fluxurile oricarei afaceri din univers, avand la baza documente ‘intelegente’ (care se creeaza, si se actualizeaza singure), practic eliminand din schema word, excel, si powerpoint si toata suita lor, reducandu-se costurile de intretinere aproape de 0. Cum am reusit? Folosind meta limbaje si generatoare. Desigur creearea unei machete de document inteligent initial e facuta de un om si nu automant de masina. Asta ar fi urmatorul pas, sa facem si procesul de creere de machete automat.

O sa anuntam noul proiect pe aifacturi.ro in curand.

Sep 06

Ai Software a reusit sa treaca un client complet pe linux. Distributia folosita e Ubuntu. Activitatea curenta a firmei a fost trecuta online pe servere linux, cu posibilitatea mutarii in reteau clientului la cerere. Trecerea a fost facuta cu teste in prealabil (instalarea acum 1 an a unui laptop cu ubuntu). Beneficiile imediate se vad: lispa virusilor, troienilor deja isi vad efectele benefice si au dus la o crestere a increderii in calculatoare.

Moralul e bun si bucuria de inceput e mare. Timpul va spune daca  viziunea noastra a fost buna.

PS: Ai Software foloseste Ubuntu in productie…